Jump to content
  • Sign Up to reply and join the friendliest Watch Forum on the web. Stick around, get to 50 posts and gain access to your full profile and additional features such as a personal messaging system, chat room and the sales forum PLUS the chance to enter our regular giveaways.
Domtic

Vostok Amphibia automatic just stops.

Recommended Posts

Hi my Vistok Amphibia will run but then stops randomly. Anything from 15 minutes to several hours after winding. It makes no difference whether worn or unworn. Any ideas where to start? The watch is about 20 years old and was worn regularly for about five years until the problem started around ten years ago. 

Cheers. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, Domtic said:

Hi my Vistok Amphibia will run but then stops randomly. Anything from 15 minutes to several hours after winding. It makes no difference whether worn or unworn. Any ideas where to start? The watch is about 20 years old and was worn regularly for about five years until the problem started around ten years ago. 

Cheers. 

It needs serviced. Which will probably cost you more than buying a new one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I adjusted the time keeping as after testing the vostok with a timegrapher program on my android phone it was running slow. Now the watch has been running ok and only lost 15 seconds over the last 24 hour period while being worn and did 40hrs running just  previous to that. Is there a reason adjusting the time keeping of the watch may have sorted the problem of the watch stopping after only a few hours run time? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Domtic said:

I adjusted the time keeping as after testing the vostok with a timegrapher program on my android phone it was running slow. Now the watch has been running ok and only lost 15 seconds over the last 24 hour period while being worn and did 40hrs running just  previous to that. Is there a reason adjusting the time keeping of the watch may have sorted the problem of the watch stopping after only a few hours run time? 

One thing worth checking is that any of the lume blobs have come dislodged. That happened on one of mine and it causes intermittent timekeeping until I noticed, and removed it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Domtic said:

How on earth would a dislodged lume blob cause poor timekeeping? 

They disintegrate really easily and the bits often disappear into the movement. It's quite a common thing, especially with older Vostoks. There's no real reason why your watch would suddenly be running well just because you adjusted the timekeeeping (unless there were serious amplitude issues) - you may just have dislodged something that was keeping it from running properly before.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Lampoc said:

They disintegrate really easily and the bits often disappear into the movement. It's quite a common thing, especially with older Vostoks. There's no real reason why your watch would suddenly be running well just because you adjusted the timekeeeping (unless there were serious amplitude issues) - you may just have dislodged something that was keeping it from running properly before.

Thank you. :thumbsup:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...